top of page

Bra nog? Vad är det?


Bra nog, vad är det?

I många av mina klientsamtal kretsar vi kring detta. Var går gränsen för bra nog? Och vad är det som gör att många av oss hela tiden kliver över den gränsen?


När vi skalar av lager efter lager kring denna fråga står det ofta en person som vill väl, vill vara omtyckt, kanske också fått lära sig tidigt att de gånger en fått uppmärksamhet och uppskattning bara är när det gått riktigt bra. Eller så är det på det sättet hela karriären är uppbyggd; att hela tiden leverera bortom gränsen för vad som är rimligt. Det säger sig själv att det inte är lätt att backa tillbaka. Det skapar ofta tankar som;

Vem är jag då? Hur kommer jag uppfattas? Kommer jag börja underprestera?


Med stöttning och små steg kommer allt som oftast insikten om att det går att nå toppresultat genom att leverera bra nog. Det är så vi håller att leverera på en jämn nivå över tid.

Det handlar inte om att ducka för ansvar utan att istället stå stabilt och allt mer sällan dras med i stress som leder till tunnelseende, sämre beslutsfattande och mindre empati.


För de flesta gäller det att om och om igen, påminna sig om vad som är bra nog. Att på riktigt ha som hållbarhetsmåtto att bra nog är detsamma som bäst.


Har du hittat din gräns för bra nog?

Comments


Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page