top of page

En hjärna i spinn

Går din hjärna på högvarv? 

Tar den även nattskiftet och snurrar tankar om allt du måste komma ihåg? 


Skriv min vän, skriv. 

Det kan låta som ett banalt tips men det är ett genialt tips. 


Att lägga fokustid och använda hjärnans kapacitet till att komma ihåg stort som smått kan ställa till det. Hjärnans arbetsminne är begränsat och om du tar till vana att skriva när det är som mest snurrigt och stressigt använder du hjärnan mer effektivt. 

Censurera inte när du skriver utan se det mer som en tömning av allt – stort som smått. 


Nu kanske du vill säga som en av mina klienter gjorde i veckan;

”Jag blir ju alldeles stressad av att se den långa listan!” 

Jaha, har du mindre att göra om allt får snurra fritt i hjärnan? Där varje grej måste upprepas för att inte glömmas bort? Det blir minst dubbelt upp av allt. 


Så skriv, men lär dig och jobba med inställningen att en lång lista inte är något som du måste agera på direkt. Förvänta dig att det alltid ska finnas saker på listan så att du kan skapa en trygghet kring att den finns som en avlastning och inte som en uppmaning till action direkt.

Tillslut kommer hjärnan uppleva det som en strategi och kommer kunna släppa vanan att snurra runt tankarna så inget glöms. Den nya vanan är istället att lita på att det som ska kommas ihåg finns nedskrivet.


När du tömt huvudet kan du sedan plocka fram det som är allra viktigast för dagen och här måste du vara realistisk. Hur mycket går det att RIMLIGEN att få gjort på en dag? 

För hur ska du få mer av just tid handlar inte det här inlägget om. Jag har ännu inte knäckt nöten hur vi skapar mer tid men jag jobbar med hur vi använder den tid vi har på ett smartare sätt så vi kan må så bra som möjligt. 


Har du något annat hjärnsmart tips som får dig att stressa mindre? Comentarios


Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page