top of page

Energi – uttag och insättningar


Har du ditt energikonto i balans?


Har du koll på vilka energiuttag du har råd att göra under en dag?

Energi är nämligen en källa som kan sina och det gäller att hålla koll på både sina insättningar och uttag.

Många reagerar först när kontot är helt tomt och fortsätter med att kämpa och göra uttag ett bra tag till. Övertrasserar kontot så att säga. När de gjort det ett tag inser de kanske att det är ohållbart och tror att det räcker med att sluta göra uttag ett tag för att återfå energin – men så enkelt är det sällan.


Har du övertrasserat kontot behöver du definitivt sluta göra uttag men du måste också fylla på med insättningar för att skaffa dig en buffert för framtida uttag. Du behöver dagligen se till att göra insättningar för att ha råd med uttag och hålla en jämn och sund energibalans på ditt livskonto.


Håller du koll på vad som tar din energi?

De stora sakerna känner de flesta till men de mindre energitjuvarna kanske inte vi inte alltid håller koll på. Ibland är det ”att göra saker” men det kan också vara ”att känna saker”; frustration, sorg, ilska, missunnsamhet, bitterhet är några känslor som kan sluka energi.

Ägna gärna en stund åt att fundera igenom hur dina eller teamets uttag ser ut och vilka insättningar som därför behövs.


Har du koll på hur du fyller på med energi?

Här är det lätt att tänka på de stora sakerna som till exempel en semestervecka eller en spa-helg, men fundera istället på de små energibooster du kan ge dig en vanlig dag. Kanske en lunchpromenad, en stund i tystnad, lyssna på en favoritlåt, skratta tillsammans med någon.

Jobbar du i en arbetsgrupp, fundera på hur ni kan hjälpa varandra att fylla på energi.

Notera de små energiinsättningarna och tillåt dem inte passera obemärkt förbi för då hinner de inte bli riktigt insättningar på ditt mentala energikonto.


Hur ser din energibörs ut denna vecka?


Comments


Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page