top of page

Göra -detox

I lördags lyssnade jag efter vad jag mest av allt längtade efter och behövde. Svaret var tydligt: Göra INGET! 


Det är ingen lätt syssla, men efter intensiva arbetsveckor och en vana att fylla helgerna med både trevligheter och fix var det tydligt vad jag nu behövde. Prestationslös vila. 

När vi pratar återhämtning pratar ofta om att vilan kan vara aktiv och i kontrast till det vi vanligtvis sysslar med men det är lätt hänt att vilan innehåller ytterligare prestationer. Just det behövde jag bort ifrån. 

Jag ville INGET göra. 


Lördagen blev en sådan dag. Jag tog det lugnt. Kollade inte klockan. Tog inga kontakter. Satt i fåtöljen och läste, lyssnade på en podd och tog en promenad. 


Har du sådan dagar? Jag måste erkänna att det inte kommer helt lätt till mig. I alla fall inte om jag är hemma. Det kröp lite från och till i kroppen. Det for tankar genom huvudet att jag slösade bort en lördag. Jag lyssnade men lät det vara. Talade om för min inre prestationsdjävul att det här är en bra syssla; att INGET göra.


Jag känner mig laddad inför veckan och bär med mig att då och då ska jag ha en ”göra-detox”. Utmana mig extra genom att göra den hemma utan hjälp av övningar, tysta retreat eller meditationer.  


Hur är det för dig? Kan du vara helt sysslolös utan att din inre röst skriker på dig att du slösar bort din tid? Eller skulle du, liksom jag, behöva utmana vad verklig vila egentligen är? 


Comments


Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page