top of page

Märks det när du är less?


Börjar du som jag bli less på att sitta framför skärmen?


Vi tror att vi kan dölja det och att ingen märker, men handen på hjärtat, är det sant?

När jag vänder på perspektivet har jag visst känt av när någon blir ofokuserad och tappar närvaro. Vi människor har en väl utvecklad förmåga att känna av när vi förlorar kontakt, om än bara för några sekunder.


Variation är nyckeln till att kunna behålla förmågan att vara fokuserad och närvarande. Det går inte att sitta framför skärmen non stop och tro att jag kan behålla min närvaro. Jag måste konsekvent ta micropauser, vila hjärnan och stänga av inflödet av information och intryck.

Om jag sitter still måste jag upp och röra på mig.

Om jag har många möten måste jag vara en stund i tystnad.

Om jag har mycket att läsa och kommentera behöver jag låta ögonen vila från text.

Om all kontakt med andra sker via skärmen behöver jag variera till telefon.


Du behöver se till att skapa kontrast, variation till det som du gör mest. Det kan upplevas utmanande om du har mycket att göra men micropauser är viktiga och helt avgörande om du ska stå pall.

Vill du dessutom behålla närvaro och fokus är det en förutsättning.


För min egen del är närvaro något av det viktigaste i mötet med andra. När jag tänker på det blir det enklare att planera för mina ”variationssysslor”.


Hur ser du till att skapa variation i din jobbvardag?


Comments


Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page