top of page

Tänka med pennan

Skriver du dagbok? 

Jag skriver inte traditionell dagbok men jag har en reflektionsbok. I den lättar jag på tankar, känslor och det händer att jag skriver frågor till mig själv som jag besvarar.


Boken åker fram när jag har tankar som snurrar och trasslar ihop sig – blir otydliga. Jag brukar också plocka fram boken när jag har en känsla av något som jag inte riktigt kan sätta fingret på.


När jag skriver försöker jag göra det utan att övertänka. Låta pennan skriva intuitivt utan att skallen är där och recenserar. På så sätt är det lättare för mig att få fatt på det som känns eller tänks lite i det fördolda.


Ibland plockar jag fram boken och bläddrar bland tidigare sidor. När jag backat undan och fått lite perspektiv ser jag ofta tanketrådarna utkristalliseras till en röd tråd. 

Det är inte helt ovanligt att jag får syn på något som är viktigt men som jag av någon anledning inte lyckats omsätta i verkligheten. Jag har kört över mig själv och valt en annan väg än den som jag uppenbarligen vet är min att gå. Kanske har jag gått omkring och sagt att jag inte riktigt vet eller har bestämt mig. Men i reflektionsboken får jag syn på min inre röst som ofta är tydlig och självklar. I boken finns svar. Svar som är mina till mig. 


Har du lätt för att höra och lyssna till din inre röst eller försvinner den i bruset av alla annat? 

Har du testat att skriva reflektionsbok? 

Eller har du kanske tagit hjälp av en coach/terapeut som mig? 

Men just mig kanske du har tappat förtroendet för helt och hållet efter denna text 😅

”Hur kan någon som inte alltid hör sin egen röst hjälpa mig att höra min?”

Jo, men det är ju faktiskt en helt annan sak än att lyssna till mig själv. Tack och lov har jag ett intuitivt lyssnande till andras tankar och känslor – även till de trassliga och något dimmiga. 



Comentarios


Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page