top of page

Boka in reflektionstid


Daniel Ek på Spotify sa i en intervju att han inte trodde att Vd.ar ägnade tillräckligt med tid för att tänka utan att det lades för mycket tid på möten. Jag tror detsamma. Men att det inte bara gäller för Vd.ar.


Tänkandet måste högre upp på agendan. Boka in reflektionsmöten med dig själv men också tillsammans med teamet.

Ta dig tid och boka in möten med dig själv där tankarna inte bara snurrar helt oreflekterat utan får en möjlighet att redas ut och där du kan provtrycka nya tankar. Det är ju en förutsättning för att kunna vara sitt smartaste jag! Och vem vill inte vara det?


Det låter ju självklart men många verkar den tiden inte finnas. Nej, jag måste korrigera – den tiden prioritera inte! Jag kan förstå det med det är inte bra.

Ingen kan ju bara köra och göra, förutsatt att det inte alltid funkar på samma sätt och det aldrig kommer några gupp på vägen, men hur många av oss lever i en sådan verklighet?


Du måste hitta stunder där bruset får stillas och där snurriga tankar får möjlighet att redas ut och nya testat utan att du i förväg vet var de kommer att landa.


Tips på aktiva reflektionsstunder;

  • Promenad – utan hörlurar

  • Skriv – ställ dig frågor som du senare besvarar

  • Coachsamtal där du får hjälp utifrån med utvecklande frågor

  • Meditation – öva upp att stilla bruset för att ibland ta emot en tanke från ditt inre som du inte tidigare hört.

Själv varierar jag dessa sätt för reflektion.

Med mina klienter provar vi oss fram för att hitta vad som passar dem bäst. Många är det som uttrycker att enda stunden de har för reflektion är i stolen hos mig. Men jag uppmanar alla att reflektera mera. Hur gör du?


Comments


Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page