top of page

Kickar av stress?


Hör du till dem som får kickar när det är lite extra stressat läge? När du kanske tvingas jobba sent, eller när du kastar dig mellan olika saker och känner hur du levererar?

Stress kan ge en nästa euforisk känsla vilket vi kanske inte pratar så ofta om, men det kan också skapa ett beroende som gör att vi vill ha ännu mer utav den känslan. Vi springer ännu fortare. Och det är då det kan bli problematiskt.

Vissa av oss är känsligare och har lättare att fastna i ett "kick-beroende" som kan leda till negativ stress och utmattning. Andra kan ha en högre motståndskraft och kan balansera på gränsen en längre tid. Men det är inte riskfritt för någon att vara beroende av av stress-kickar! Det gäller att hantera beroendet medvetet och varsamt. Se till att det finns så kallade "vita" perioder, då batterierna får laddas och då du undviker att trigga upp dig. Variation i beteende och tillstånd är det som gör att vi kan klara av att ha mycket omkring oss om det är det vi gillar.

Är du en stress-knakare? Fundera på hur du vill hantera det innan det är försent. Tänk till på hur du kan prestera på ett sunt sätt som blir bäst för både dig och omgivningen.

Comments


Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page