top of page

Perfektionism – en superkraft?


Perfektionism – en superkraft?


Perfektionism kan definitivt uppfattas som en superkraft. Den kan ha hjälpt dig uppnå framgång, uträtta stordåd, få uppmärksamhet och beröm. Det kan ju kännas som mumma för själen…,MEN. Det finns en baksida. Eller rättare sagt flera.


Du kan bli rädd för kritik, rädd för att begå misstag, få en ökad känslighet för stress och ångest. På sikt kan självkänslan få sig en riktig törn och du kan uppleva att du inte har något värde om du inte presterar på topp. Du måste alltid ge max.


Ett av priserna du betalar med är minskad glädje. Perfektionismen som du kanske trodde var din superkraft har istället blivit en börda och ett ok. Du kanske fastnar i prestationsfällan.


Det blir allt svårare att sätta gränser, du vill vara allt för alla, eller så börjar du skjuta upp svåra uppgifter, eller vågar inte ens försöka för du är för rädd att inte utföra det du ska helt perfekt. Prestationsfällan har slagit igen och du har tappat bort nyckeln.

Men det finns sätt att ta sig loss. Genom att nysta i tankar kring framgång, misslyckande, otillräcklighetskänslor, skam, rädslor och orimliga förväntningar. Ompröva självbilden och invanda sanningar. Börja agera på nytt sätt. Sikta mot det som är rimligt. Hitta din VERKLIGA superkraft till en hållbar prestation på topp. Där du på riktigt kan bli framgångsrik och samtidigt få känna dig stark.


Comments


Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page